ODLUKE Autobuska stanica ostaje u blokadi

Radnici "Zenicatransa" prekinuli štrajk glađu

Ovakvu odluku donijeli nakon današnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj nisu usvojeni finansijski dokumenti za finansiranje tog grada

Avaz.ba/ Fena
23.01.2020 15:28

Autobuska stanica ostat će u blokadi

Foto: Arhiv

Radnici preduzeća "Zenicatrans", koji su od nedjelje bili u štrajku glađu, prekinuli su štrajk, ali na snazi ostaje blokada Autobuske stanice u Zenici, kazao je predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Sarvan

On je kazao da su ovakvu odluku donijeli nakon današnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj nisu usvojeni finansijski dokumenti za finansiranje tog grada. 

- Pošto smo vidjeli da gradonačelnika Fuada Kasumovića nije briga za radnike, da svi mogu pomrijeti, odlučili smo prekinuti štrajk glađu. Dalje nastavljamo sa svojim aktivnostima. Zbog nedostatka sredstava za rad, nastavljamo s blokadom stanice - kazao je Sarvan. 

  • Radnici od nedjelje bili u štrajku glađu
    Radnici od nedjelje bili u štrajku glađu Foto: Arhiv

On smatra da je sjednica Gradskog vijeća "pokazala pravo lice svih vijećnika te su građani mogli sve vidjeti". 

Kaže da nastavljaju s pisanjem žalbe na odluku Općinskog suda Zenica, koju će dostaviti drugostepenom organu, Kantonalnom sudu u Zenici.

Sarvan će sutra u Sarajevu prisustvovati sjednici Predsjedništva Samostalnog sindikata saobraćaja i veza Federacije BiH, od kojeg će tražiti pravnu podršku ili punomoć za samostalno zastupanje u nastavku sudskog procesa protiv Gradske uprave Zenica.

Komentari

NA VRH