SARAJEVO

Nikšić: Cilj je ostvariti kontrolu i zakonitost rada OSA-e

Ja ću nastojati da poštujemo zakon i zakonske procedure, da konačno raščistimo da li direktor OSA-e ima diplomu ili nema diplomu, da li je ona validna ili nije, rekao je Nikšić

S konstituirajuće sjednice. S. Muhić

Piše: S. M. / Avaz.ba

23.1.2020

Predsjednik Zajedničke komisije za nadzor rada Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Nermin Nikšić, nakon imenovanja na ovu poziciju, kazao je da će kroz rad Komisije nastojati da ostvari plan i program. 

- Cilj je ostvariti kontrolu i zakonitost rada OSA-e, da sve ono što je u nadležnosti i mogućnosti Komisije, uradimo na potpuno transparentan i otvoren način i da primjenjujemo sva zakonska ovlaštenja - kazao je Nikšić. 

Na pitanje novinara da li, prema njegovom mišljenju, na čelu OSA-e treba ostati Osman Mehmedagić, kazao je da mu je, kao predsjedniku SDP-a, to neprihvatljivo, a kad govori kao predsjedavajući Komisije i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao Komsija će donositi odluke i u nadležnosti Komisije davati mišljenja i preporuke kada je u pitanju direktor.

- Ja ću nastojati da poštujemo zakon i zakonske procedure. Da konačno raščistimo da li direktor OSA-e ima diplomu ili nema diplomu, da li je ona validna ili nije - rakao je Nikšić. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.