STRANAČKI JAVAŠLUK

Naša stranka urušava se iznutra, Kojović otjera sve

Strmoglav pad počeo je otkako su Kojović, Ćudić i drugi lokalni anonimusi iz Naše stranke otjerali njene osnivače, velike reditelje, oskarovca Tanovića i Mustafića

Kojović: Gazda Naše stranke vodeći uhljeb. Avaz

Piše: D. Bašić / Avaz.ba

2.2.2020

Naša stranka, minorna lokalno-sarajevska politička organizacija, rapidno propada! A strmoglav pad počeo je otkako je predsjednik Predrag Kojović sa svojim potrčcima Sabinom Ćudić i nekoliko lokalnih anonimusa otjerao njene osnivače, velike bh. reditelje, oskarovca Danisa Tanovića i Dinu Mustafića, ali i mnoge druge aktiviste poput Denisa Gratza.

Ćudić: Nezasluženo prima visoke plaće u parlamentu. Agencije

Lični interesi

Da sve ide u pravcu nestanka stranke, čije su glavne uzdanice nepotentni Edin Forto i trostruki preletačević Damir Arnaut, koji je u Našoj stranci vidio priliku za ostvarivanje ličnih interesa, dokaz je i činjenica da su u Skupštini Kantona Sarajevo ostali sa samo tri poslanika.  

Tu stranku nedavno je zbog neslaganja s vrhom i Kojovićem napustio kantonalni zastupnik Damir Marjanović, a prije nekoliko dana isto je uradio i Elvis Vreto. Vreto je javnost o napuštanju stranke obavijestio putem svog Facebooka, kazavši da će nastaviti djelovati kao samostalni zastupnik. Javno je naveo da Naša stranka ima unutarstranačke probleme te da to trenutno rukovodstvo ove stranke uopće ne vidi, bez obzira na mnoga ukazivanja.

Vreto je jučer za „Dnevni avaz“ potvrdio da je predao zahtjev za brisanja iz članstva u Našoj stranci te da je pristupio samostalnim zastupnicima.

- Sve sam rekao činjenicom da želim da me brišu iz članstva. Žao mi je što je do ovog došlo, ali ovako dalje ne ide - zaključio je Vreto.

Jedan od idejnih tvoraca Naše stranke, uz Tanovića i Mustafića, kako sam kaže, je i novinar te advokat Senad Pećanin. On je u nekoliko navrata javno ogolio sve ono što radi aktuelno rukovodstvo ove stranke. Čak je kazao kako je trenutni gazda Naše stranke vodeći uhljeb.

Gostujući nedavno na jednoj televiziji, Pećanin je kazao da je Naša stranka bila sjajna ideja koja se izrodila u svoju suprotnost.

Marjanović: Napustio stranku. Agencije

Otjerali kadrove

- Zahvaljujući oportunizmu nekoliko lidera stranke, mislim na Peđu Kojovića i Sabinu Ćudić, otjerali su sjajne kadrove u kojima su vidjeli rivale u stranci, na način na koji je Zlatko Lagumdžija čistio svoju stranku da bi učvrstio svoj položaj. Oni su isto napravili od Naše stranke. Njihova tvrdnja da ne žele u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om obesmišljava samo postojanje te stranke. Koji je smisao postojanja Naše stranke. Da li je to da Peđa, Sabina i još pet ljudi imaju odlične, ničim zaslužene, plaće u parlamentima – kazao je, između ostalog, Pećanin.

Vreto: Napustio stranku. Agencije

Populisti bez rezultata

Naša stranka sa svojim kadrovima obrukala se u Kantonu Sarajevo, gdje su, uz Dinu Konakovića, bili glavni akteri Vlade šestorke. Jedino po čemu će ostati upamćeni je čišćenje smeća. Ni taj problem, međutim, nisu sistemski riješili, nego su populistički kupili smeće i slikali se. Osim po tome, ni po čemu drugom neće ostati upamćeni.

Tanović: Otjerani i idejni tvorci i osnivači Naše stranke. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.