TUZLA

Dževad Korman nije vraćen na funkciju direktora

Brkić je u izjavi za „Avaz“ negirao svoju umiješanost u kadriranje u Upravi policije MUP-a TK

Dževad Korman. Arhiv

Piše: E. Sk / Avaz.ba

7.2.2020

Općinski sud u Tuzli donio je odluku o tužbi Dževada Kormana protiv Vlade TK koju je njegov advokat Damir Alić u ponedjeljak predao nakon što je njegov klijent smijenjen s pozicije direktora Uprave policije MUP-a TK.  

U odluci je navedeno da se Kormanova tužba odbija, odnosno prijedlog privremene mjere o vraćanju Kormana na poziciju direktora policije, dok će se u narednim danima zakazati suđenje o drugoj predloženoj mjeri u tužbi koja se tiče privremene mjere osiguranja.

Korman je nakon smjene prvo postavljen za komandira Policijske stanice u Kalesiji, a potom Policijske stanice u Banovićima. Na ta mjesta je postavljen s činim glavnog inspektora.

Dževad Korman. Arhiv

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić izjavio je da je Korman postavljen za komandira stanice jer nije bilo upražnjenih pozicija za položaj koji odgovara činu glavnog inspektora. 

Brkić je u izjavi za „Avaz“ naveo da je rješenja potpisivao v. d. direktora Uprave policije MUP-a TK Nevres Šiljegović te da je sve urađeno u skladu s procedurama i zakonima.

Međutim, kako saznajemo, još nekoliko rješenja o premještanjima policijskih službenika je stiglo na sto Nevresa Šiljegovića, ali ih on, kako saznajemo, nije potpisao. Nezvanično saznajemo kako se planira smjena načelnika Sektora kriminalističke policije Nermina Alispahića.

Brkić je u izjavi za „Avaz“ negirao svoju umiješanost u kadriranje u Upravi policije MUP-a TK, ali je podsjetio kako je Uprava policije MUP-a TK upravna organizacija u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.