USPJEH

Edin Hasanović će opet moderirati Njemačku filmsku nagradu

Osim što je najmlađi moderator svečanosti dodjele Njemačke filmske nagrade ikada, sada je vodi po drugi put

Glumio je u brojnim njemačkim filmovima i serijama, te osvojio i mnoge filmske nagrade. Agencije

Avaz.ba

12.2.2020

Njemački glumac bh. porijekla Edin Hasanović ruši barijere. Osim što je najmlađi moderator svečanosti dodjele Njemačke filmske nagrade ikada, sada je vodi drugi put.

- Proud to announce! Čast mi je što ću nakon dvije godine opet biti ''Hostanovic'' na LOLA večeri 24. aprila - napisao je Hasanović na svom Twitter nalogu, te na Instagramu, i pozvao sve da te večeri gledaju njemački državni kanal Das Erste, na kojem će se uživo prenositi svečanost dodjele Njemačke filmske nagrade, poznate i kao LOLA.

Drugi put voditelj prestižne manifestacije. Agencije

Na Twitteru je i zvanični nalog Njemačke filmske nagrade objavio kratki video kojim je najavljeno da će Edin Hasanović opet biti moderator: "Da! On se vratio. I odijelo mu savršeno stoji. Naš moderator za Njemačku filmsku nagradu 2020", napisali su u postu.

Hasanović je prvi put ovu svečanost moderirao 2018. godine, u tandemu s njemačkom glumicom Iris Berben, i tada je svojim političkim porukama protiv AfD-a podigao njemačke medije na noge. 

- Pitam se kakav je to osjećaj: čitav život se boriš protiv izbjeglica tvrdeći da će one pregaziti tvoju zemlju, razvodniti kulturu, izazvati nemire. A onda sjediš u svojoj kući, uključiš televizor, a neko ko je bivši izbjeglica moderira Njemačku filmsku nagradu. To je gadno - izjavio je on uoči dodjele 2018. godine.

On je još tada bio najmlađi moderator svečanosti dodjele Njemačke filmske nagrade LOLA ikada.

Hasanović je rođen u Zvorniku, kao dječak izbjegao u Njemačku. Agencije

Edin Hasanović (27) rođen je u Zvorniku i kao dječak je izbjegao u Njemačku.

Glumio je u brojnim njemačkim filmovima i serijama te osvojio i mnoge filmske nagrade. Između ostalog je dobitnik dviju „Zlatnih kamera", kojima je odlikovan kao najbolji mladi glumac, te za najbolju produkciju, a 2013. godine je bio u utrci za najboljeg glumca na dodjeli Njemačke filmske nagrade. 

Radilo se o njegovoj ulozi u filmu "Schuld sind immer die Anderen" ili "Uvijek su drugi krivi". Posljednju ulogu odigrao je u filmu "Rate Your Date" (2019.).

Njemačka filmska nagrada ove godine slavi godišnjicu - dodjeljuje se 70. put. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.