REPREZENTACIJA

Bajević u petak u Sarajevu, koji premijerligaški igrači su pod lupom za vikend

Bajevića brinu povrede Pjanića, Sarića, Krunića i Lulića. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

17.2.2020

Selektor našeg državnog tima Dušan Bajević u četvrtak će ponovo doputovati u Sarajevo, gdje je dan kasnije zakazao sastanak sa asistentima - Rusmirom Cvikom, Slavenom Musom, Adnanom Čustovićem, te Eldinom Jeleškovićem, koji su u minulom periodu krstarili Evropom i snimali standardne i potencijalne reprezentativce.

- Za vikend kreće i Premijer liga BiH, te će stručni štab obratiti pažnju i na kandidate iz naših klubova, saznaje "Avaz" u Nogometnom savezu BiH.

Sudeći po prethodnim aktivnostima, izvjestan je povratak Asmira Begovića i Milana Đurića, s tim da su i dalje pod lupom Luka Menalo (Olimpija - Dinamo Zagreb), Smail Prevljak (Eupen - RB Salcburg), Miroslav Stevanović (Servet), Ermedin Demirović (Sent Galen), Kenan Kodro (Atletik Bilbao), Tomislav Tomić (Olimpija), Jasmin Mešanović (Maribor)...  Također, tu su i Tino Sven Sušić (Sarajevo), Semir Štilić (Željezničar), Goran Zakarić (Borac)...


Bajevića brinu povrede Pjanića, Sarića, Krunića i Lulića. Arhiv

S druge strane, trenutno su van stroja zbog povreda tri-četiri standardna reprezentativca - Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, te povratnik Senad Lulić, što svakako brine selektora Bajevića.

Pjanić će se brzo vratiti na teren, ali ipak, ovo je treći-četvrti put u ovoj sezoni da ima problema sa povredom... Također, pod velikim upitnikom su nastupi Krunića i Lulića u baražu za Euro 2020 protiv Sjeverne Irske (26. mart - Zenica), s obzirom na to da bi se tek polovinom narednog mjeseca trebali vratiti u trenažni proces na terenu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.