AKTUELNO

Dodik: Ne predlažem nikakve luđačke stvari, nego realne

Milorad Dodik. Twitter

Srna

17.2.2020

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, istakao je večeras da se politička odgovornost koju ima odnosi na srpski narod i Republiku Srpsku koja više nije spremna da gubi dostojanstvo, imovinu, niti bilo šta drugo.

- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.


Milorad Dodik. Twitter

On je istakao da bi u svemu ovome Bošnjaci trebalo da imaju najveću odgovornost, ali oni veoma prepotentno nastupaju jer mogu putem kvaziinstrumenata nametnuti rješenja i upisati novi politički sistem.

- Srpska zemlja je ovo i grunt i nije problem da je dijelimo sa bilo kim. Sve što je privatno ostaje tako i RS garantira pravo na imovinu, kao što želi da sačuva svoju imovinu. Bošnjačka politička elita je prepotentna i čini mi se prepadnuta ovim što danas radimo i veliku nadu ulažu u one koji žele razbiti srpsko jedinstvo - rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, srpski narod i Republika Srpska ne smiju prihvatiti legaliziranje odluka visokih predstavnika.

- Vjerujem u naše jedinstvo, što je neophodno. Ne predlažem nikave luđačke stvari, nego one koje su realne, a može se vidjeti kako danas rade Škotska, Katalonija... - kaže Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.