ZENICA Nakon sinoćnjeg neuspješnog pokušaja dogovora

Danas novi sastanak vijećnika i Kasumovića

Dogovor o deblokadi grada sve bliži

D. Pa. / Avaz.ba
18.02.2020 15:53

Sa sinoćnjeg neuspješnog sastanka

Foto: D. Pašalić

Nakon sinoćnjeg neuspješnog sastanka vijećnika u Gradskom vijeću Zenice i Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, za danas u 16.30 sati predviđeni su novi pregovori radi deblokade grada. 

Iako je prvi sastanak bio neuspješan, vijećnici i gradonačelnik sve su bliže dogovoru o deblokadi grada.

Kasumović je sinoć predložio da se odmah usvoji odluka o privremenom finansiranju i na taj način deblokira Grad te istovremeno pripremi i dostavi relevantni materijal za prijedlog budžeta Grada Zenice za 2020. godinu. Zamolio je predstavnike svih političkih stranaka da iznesu svoje amandmane kako bi što prije izvršili potrebne izmjene u prijedlogu budžeta.

  • Sa sinoćnjeg neuspješnog sastanka
    Sa sinoćnjeg neuspješnog sastanka Foto: D. Pašalić

Zajednički stav učesnika sastanka je da građani Zenice ni u kom slučaju ne smiju, usljed političkih neslaganja, trpjeti bilo kakve opstrukcije u uživanju svojih prava, zbog čega su svi optimisti da bi se danas, konačno, mogao postići dogovor. Također, zauzet je zajednički stav da je amandman od tri miliona prema "Zenicatransu" nerealan.

Inače, posljedice finansijske blokade Zenice najviše trpe najosjetljivije kategorije građana, koje čine socijalno ugrožene i bolesne osobe, porodilje, boračka populacija te studenti.

Komentari

NA VRH