PROGNOZA

Stiže promjena vremena, kiša i snijeg: Za vikend bez padavina

Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine

U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg. Avaz

Avaz.ba

20.2.2020

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima sa susnježicom ili snijegom, a na sjeveru i ponegdje u Hercegovini i sa slabom kišom. 

Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. 

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, a u planinskim dijelovima na momente i olujan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

Temperature po gradovima. Screenshot

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Poslije podne postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, u sjevernim područjima mjestimično se očekuje i slaba kiša, a ponegdje u centralnim dijelovima i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu i sjeveru do 16 stepeni.

Biometeorološka slika BiH. FHMZ

Niže temperature, uz mjestimično tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. 

Jutarnji sati će biti znatno svježiji, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opća slika će se polako popravljati pa bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale djelimično umanjiti

U Hercegovini ugodnije u odnosu na ostatak zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.