PROGNOZA

Snijeg još danas: Od sutra ponovo sunčano

Uz tmurno i hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije

Danas susnježica i snijeg. Avaz

Avaz.ba

1.4.2020

Danas u jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a na istoku i jugoistoku Hercegovine moguća je i slaba kiša. 

U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Do kraja dana, postupno smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena bura koja će krajem dana oslabiti. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni.  

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prije podne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Izgledi vremena po gradovima. FHMZ

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.  

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 18 stepeni. 


Biometeorološka prognoza. FHMZ

Uz tmurno i hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Povećana naoblaka i magla u Bosni, također će dodatno praviti probleme. Pri tome će se opšta slika postepeno poboljšavati u drugom dijelu dana, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti tokom noći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.