BUSOVAČA Prisustvovao na 30. godišnjici općinske organizacije HDZ-a BiH

Čović: Odluke Ustavnog suda BiH moraju se poštovati

Dodao je kako će se zalagati za Bosnu i Hercegovinu, zemlju tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda

Fena
25.02.2020 10:16

Dragan Čović

Foto: HDZ BiH

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, sinoć je na 30. godišnjici općinske organizacije ove stranke u Busovači komentirao krizu u Bosni i Hercegovini.

- Hrvatski narod jedini se zalaže za poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine, zato teško možemo prihvatiti kada nam neko komentira šta je u Ustavu. Svi oni koji komentiraju, neka ispoštuju odluke Ustavnog suda - poručio je Čović.

Dodao je kako će se zalagati za Bosnu i Hercegovinu, zemlju tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda, u kojoj će Hrvate predstavljati oni koje hrvatski narod izabere.

  • Dragan Čović
    Dragan Čović Foto: HDZ BiH

- To je nešto što nije retrogradno, nešto što nije protiv evropskih standarda. To je nešto što je zapisano u Dejtonskom mirovnom sporazumu, to je nešto što precizno piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Oni koji su jednom, dva puta, pa tri puta birali predstavnike u ime Hrvata, na svim nivoima, to će pokušati opet ako dobiju priliku.

Na nama je da pokažemo sa svakog dijela Bosne i Hercegovine da nismo oni koji dijele, nego grade Bosnu i Hercegovinu i borimo se za jednakost svakog Hrvata od Posavine, preko središnje Bosne, do Neuma - kazao je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Komentari

NA VRH