STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj BIHAMK-a

Vozači, oprez: Snijeg na kolovozu, učestali i odroni

Na magistralnom putu Mokro - Podromanija trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere

Avaz.ba

Snijeg donio nove probleme

Foto: Arhiv


Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju. 

Izdvajaju se putni pravci Srednje – Olovo - Kladanj, Sarajevo - Konjic, Mokro -Podromanija, Trnovo - Foča, Bugojno – Kupres - Livno, Bugojno - Novi Travnik, Livno – Glamoč - Mrkonjić Grad i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu Mokro - Podromanija trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

  • Snijeg na asfaltu

    Snijeg na asfaltu

    Foto: Arhiv


Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća i na magistralnim putevima Jablanica - Mostar (Potoci), Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo -Sarajevo.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, od danas obustavit će se saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša - Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prelaze. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

NA VRH

Podijeli članak na