JEDNOMJESEČNI PROGRAM

Dan nezavisnosti BiH bit će obilježen u 25 evropskih gradova

Druga manifestacija bit će održana u saradnji konzulata BiH u Štutgartu i tamošnjeg džemata, a potom slijede programi u Kelnu, Hamburgu, Odenseu, Malmeu, Kopenhagenu, Štokholmu, Motali, Helsinborgu, Visbadenu...

1. mart, Dan nezavisnosti BiH, obilježavat će se širom Evrope. Arhiv

Avaz.ba / Fena

27.2.2020

Sutrašnjom manifestacijom koja će biti održana u Minhenu počinje obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u 25 gradova Evropske unije, uz podsjećanje na genocid u Srebrenici i brojne druge zločine nad Bošnjacima, kazao je publicista i koordinator obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u dijaspori Adis Tanović. 

U Minhenu će biti otvorena izložba fotografija i prikazan dokumentarni film o stradanju Bošnjaka u brojnim bh. gradovima BiH nakon proglašenja nezavisnosti. Bit će promovirano novo izdanje Turističkog vodiča Sarajevo te predstavljena izložba fotografija "Kulturno historijsko naslijeđe Sarajeva". 


 

Planirane su brojne manifestacije povodom Dana nezavisnosti. Arhiv

- Druga manifestacija bit će održana u saradnji konzulata BiH u Štutgartu i tamošnjeg džemata, a potom slijede programi u Kelnu, Hamburgu, Odenseu, Malmeu, Kopenhagenu, Štokholmu, Motali, Helsinborgu, Visbadenu... U Gradskoj vijećnici u Manhajmu bit će svečano obilježen Dan nezavisnosti BiH, uz prisustvo brojnih uspješnih Bošnjaka, gradonačelnika i predstavnika Gradske uprave - kaže Tanović.

U Orebru će 7. marta na manifestaciji povodom Dana nezavisnosti biti svečano otvorena "Bosanska kuća", koja će biti najveći bošnjački i islamski centar u Skandinaviji. Također, i u Ženevi i Cirihu su planirane slične manifestacije. Jednomjesečni program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH završava se manifestacijama u njemačkim gradovima Pentbergu i Rosenhajmu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.