AKTUELNO

Pročitajte zaključke sjednice Kolegija SDA

Najoštrije se osuđuje svaki vid eventualne nezakonitosti i manipulacija vezanih uz sadržaj snimka

Sjednica Kolegija SDA. M. Tabaković

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

3.3.2020

Povodom objavljivanja audiosnimka vezanog uz Izbornu skupštinu KO SDA Sarajevo, Kolegij SDA danas je održao sjednicu te utvrdio šest zaključaka koje predlaže Predsjedništvu SDA.

1. Najoštrije se osuđuje svaki vid eventualne nezakonitosti i manipulacije vezanih kako za sam sadržaj snimka tako i za način i motive nastanka i distribucije.

2. Očekujemo od nadležnih organa da utvrde zakonsku odgovornost svih aktera.

3. Političku odgovornost za sve aktere utvrđivat će Predsjedništvo SDA.


Pres-konferencija SDA. M. Tabaković

4. Kolegij SDA je primio na znanje neopozivu ostavku Asima Sarajlića na poziciju potpredsjednika stranke i predsjednika i člana Kadrovske komisije SDA.

5. Predsjedništvo SDA će bez odlaganja pokrenuti proceduru utvrđivanja političke odgovornosti svih ostalih aktera ovog slučaja. Predsjedništvo SDA će zadužiti Etički odbor stranke koji će postupati kao komisija koja će provesti postupak i predložiti mjere odgovornosti Predsjedništvu stranke. 

6. Izborna komisija SDA će u skladu sa svojim nadležnostima u najkraćem roku ispitati osnovanost svih prigovora vezanih uz regularnost izbornog procesa za Kantonalni izvršni odbor Sarajevo i Predsjedništvu SDA podnijeti izvještaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.