SARAJEVO

Dragan Mektić negirao krivicu po optužnici Tužilaštva

Krivicu su negirali i optuženi nekadašnji šef kabineta ministra sigurnosti Igor Golijanin, pomoćnik ministra Samir Agić te Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija "Inza" Sarajevo

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

5.3.2020

Mektić stigao u Sud BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH, jutros je u Sudu BiH negirao krivicu po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Krivicu su negirali i optuženi nekadašnji šef kabineta ministra sigurnosti Igor Golijanin, pomoćnik ministra Samir Agić te Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija "Inza" Sarajevo.

Mektić je u sudnici rekao da nije kriv jer je optužnica protiv njega lažna, netačna i iskonstruirana.

Optužnica ih tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Mektić, Golijanin i Garaplija optuženi su za krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH te da su u saučesništvu počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i pomaganja u izvršenju krivičnih djela. Ukupna nanesena šteta iznosi 244.764 KM.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.