NAJAVA

Fahrudin Radončić večeras gost u emisiji „Jedan“ na BHT 1

Radončić je govorio i o nekorektnosti Evropske unije kad je u pitanju problem migrantske krize u BiH

Piše: Avaz.ba

5.3.2020

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), gost je večerašnjeg izdanja emisije „Jedan“ na BHT 1. 

U zanimljivom intervjuu Radončić je otvoreno i bez zadrške odgovarao na sva pitanja o aktuelnoj političkoj i društvenoj situaciji u BiH i regionu.

Urednik i voditelj emisije „Jedan“ Benjamin Butković u najavi intervjua ponovio je stav ministra Radončića, koji smatra da se Vijeće ministara u prošlom sazivu nije odgovorno ponašalo prema migrantskoj krizi.

Radončić je govorio i o nekorektnosti Evropske unije kad je u pitanju problem migrantske krize u BiH, zašto je ponovo u savezu sa Strankom demokratske akcije (SDA) te šta misli o bosanskim sanaderima.  

- Ovdje su svakodnevno sastanci s ljudima iz Granične policije, Službe za poslove sa strancima, entitetskim policijama, s kantonalnim će uslijediti. Mi ćemo pokušati da uradimo maksimum, da iz kamena iscijedimo vodu i ja u tom smislu nisam ni pesimističan. Pod uvjetom, naravno, da Evropska unija završi svoj posao i da prestane diskriminatorski odnos prema Bosni i Hercegovini da ovo treba biti plato gdje će oni skupljati migrante, birati ko je radno sposoban i kvalitetan, a ono što je ''bofl'' iz te populacije, ostavljati Bosni i Hercegovini. To više neće moći - rekao je, između ostalog, ministar Radončić.

Intervju je večeras u 21 sat na državnoj televiziji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.