AKCIJA

U Mostaru počelo uklanjanje više od 1.500 tona smeća

Posljednja blokada deponije trajala najduže, 15 dana

Jutros u Mostaru. Ž. Miličević

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

9.3.2020

Nakon 15 dana, koliko je mostarska deponija „Uborak“ bila blokirana, a najveći grad na Neretvi doslovno bio zatrpan smećem, jutros je otpočeo odvoz otpada s ulica Mostara.

Iz Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ sinoć su na društvenim mrežama saopćili da će privremeno prekinuti blokadu ovog odlagališta jer „ne mogu dopustiti da svi građani Mostara i okoline nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih općina“.




Mostar - Avaz
Radnici komunalnih preduzeća „Komos“, „Parkovi“ i „Komunalno“ od ranih jutarnjih sati su na terenu - Avaz
Sinoć privremeno prekinuta blokada Uborka - Avaz
Jutros u Mostaru - Avaz
U Mostaru se nagomilalo više od 1.500 tona otpada - Avaz

Radnici komunalnih preduzeća „Komos“, „Parkovi“ i „Komunalno“ od ranih jutarnjih sati su na terenu i uz pomoć mehanizacije rade na raščišćavanju otpada, koji se, uz kontejnere, nagomilao na trotoarima, pa čak i na cestama.

Prema procjenama Gradske uprave Mostar, tokom ove blokade deponije u Mostaru se nagomilalo više od 1.500 tona otpada. Posljednja blokada deponije je trajala najduže, 15 dana.

Iz Inicijative su pozvali kantonalne i federalne vlasti da se hitno uključe u rješavanje problema deponije, a poručili su da će nastaviti s mirnim okupljanjima na „Uborku“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.