ALARMANTNO

Pet novih slučajeva koronavirusa u BiH

Dakle, danas 13. marta, potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraženih virusom korona

Sve više oboljelih. Ilustracija

Avaz.ba

13.3.2020

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj danas u 11:45 sati, laboratorijskom analizom uzoraka u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske novi koronavirus potvrđen je kod još pet osoba u Republici Srpskoj, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

- Riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta s ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt s osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj. Oni se osjećaju dobro, dvije osobe su u izolaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a tri osobe su u kućnoj izolaciji. Ljekari Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Banja Luka će pratiti njihovo zdravstveno stanje - saopćeno je. 

U RS potvrđeni novi slučajevi. Ilustracija

Dakle, danas 13. marta, potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraženih novim virusom korona.

- Trenutno je novim virusom korona zaraženo 15 osoba u Republici Srpskoj. Četiri osobe kod kojih je potvrđen novi virus korona se nalaze u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je 11 osoba u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen - poručuju iz ovog ministarstva.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 571 osoba u RS, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom (SARS-CoV-2), a nadzor je završen kod 147 osoba.

Uskoro detaljnije...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.