TREBINJE

Trudnice i radnici sa zdravstvenim problemima ne treba da dolaze na posao

Pod nadzorom se nalazi 13 osoba, od kojih je šest u kućnoj izolaciji

Ćurić: Apoteke će raditi do 20 sati. P. Mucović

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

15.3.2020

Štab za vanredne situacije Grada Trebinja donio je niz novih mjera u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa

Prema riječima komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić neophodno je izvršiti dezinfekciju svih javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prijevoza u periodu od 36 sati.

- Nakon ove mjere, neophodno je nastaviti i kontinuirano obavljanje mjere dezinfekcije preporučene od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske - naveo je Ćurić i dodao da se preduzeća "Komunalno" i "Vodovod", te Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, Vatrogasna jedinica Lastva, dobrovoljna vatrogasna društva i Dom zdravlja Trebinje obavezuju da sve raspoložive kapacitete stave u funkciju sprovođenja mjera dezinfekcije.


U Trebinju nema slučajeva koronavirusa. Avaz

- Svi naši stariji sugrađani, kojima je potrebna pomoć prilikom kupovine hrane ili lijekova, mogu pozvati besplatan broj 121, gdje će im neophodne proizvode donijeti volonteri Crvenog krsta, radnici Gradske uprave ili javnih ustanova s područja grada Trebinja - pojasnio je Ćurić. 

On je naveo da će sve apoteke raditi 20 sati, dok spisak dežurnih apoteka treba biti dostavljen Štabu.

Gradska uprava i javne ustanove grada od sutra, 16. marta, radit će u privremenom izmijenjenom režimu, gdje rizične grupe radnika (trudnice i radnici sa zdravstvenim problemima) neće biti u obavezi da dolaze na posao. Šalter sala Gradske uprave radit će u privremenom izmijenjenom režimu sa strankama i to od 9 do 14 sati i od 15 do 17 sati. Od sutra, neće biti moguće korištenje pojedinih usluga Narodne biblioteke, čitaonice i računarskog centra - dodao je on.

Za nadzor nad ovim mjerama zaduženi su nadležni inspekcijski organi i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Gradske inspekcije od sutra će imati na raspolaganju ispomoć iz ostalih sedam gradskih odjeljenja, kako bi se njihov posao na terenu obavljao kvalitetnije i ažurnije - naveo je Ćurić.

U Trebinju nema potvrđenih, kao ni sumnjivih slučajeva infekcije virusom korona.  Pod nadzorom se nalazi 13 osoba, od kojih je šest u kućnoj izolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.