REAKCIJE

Općina Centar izdvaja sredstva za kupovinu dva respiratora

Jedan za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i jedan za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Općina Centar izdvaja sredstva za kupovinu dva respiratora. Ilustracija

Avaz.ba

16.3.2020

Općina Centar izdvojit će iz budžeta sredstva za nabavku dva respiratora, i to jedan za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i jedan za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Također će biti nabavljene četiri termalne kamere, koje omogućavaju detekciju osoba sa povišenom tjelesnom temperaturom, 10 UV lampi, zatim sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje, odlučeno je na danas održanoj vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite općine Centar, na kojoj su razmatrane mjere radi sprečavanja širenja novog koronavirusa (COVID-19).


 

Općina Centar. Avaz

Radi realizacije mjera sprečavanja širenja virusa COVID-19, utvrđenih odlukom Kriznog štaba Federacije BiH i naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, načelnik Ajnadžić donio je odluku i o posebnom režimu rada službi Općine Centar Sarajevo sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa te odluku o prestanku rada centara za zdravo starenje, kao i o obustavi projekata u javnim ustanovama Centar kulture i mladih i Centar za sport i rekreaciju.

Sjednici su, osim članova Općinskog štaba civilne zaštite, prisustvovali i članovi Zdravstvenog savjeta Općine Centar te predstavnici Općinskog vijeća Centar, na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, navodi se, između ostalog, u saopćenju Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.