TRŽNI CENTAR Povećan obim kupovine osnovnih životnih namirnica

"Bingo" uputio apel građanima u BiH: Optimizirajte kupovinu

Nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu

Piše: Fena

TC Bingo

Foto: Avaz


U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli), kao i osnovnih higijenskih potrepština, saopćeno je iz Kompanije "Bingo".

- Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo) - navode iz ove kompanije. 

Opis: Objava s Instagrama

Selma Mujić

Kako navode, stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija od partnera zasada stabilna.

- Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena - navodi se.

  • Ograničenje kupovine u jednom tržnom centru

    Ograničenje kupovine u jednom tržnom centru

    Foto: Avaz


S obzirom na to da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, "Bingo" je svojim uposlenicima dao instrukcije, te donio odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bi njima, ali i svim kupcima omogućio što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

- Svakako, našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju - navodi se u saopćenju.

NA VRH