BANJA LUKA

Radojičić: Narednih sedam dana bit će kritično

Štab je donio odluku da se sve mjere, naredbe i zaključci produže do 30. marta

Igor Radojičić. Screenshot

Piše: Avaz.ba

20.3.2020

Štab za vanredne situacije Banje Luke razmatrao je danas trenutnu epidemiološku situaciju na području ovog grada i mjere koje se tim povodom preduzimaju.

- Značajno se povećava broj osoba koje su pod nadzorom, kućnim izolacijama tako da je to dodatno opterećenje za sve one koji rade u ovom poslu od Doma zdravlja do kontrolnih punktova - rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke. 

Štab je donio odluku da se sve mjere, naredbe i zaključci koje je Grad naložio do 15. marta, produže do 30. marta. Riječ je o mjerama koje se odnose na trgovinu, ugostiteljstvo, predškolske ustanove i ostale. 

- Ušli smo u četvrtu sedmicu poduzimanja mjera. Podsjećam da smo počeli još 26. februara, a treću sedmicu otkako je zabilježen prvi oboljeli u Banjoj Luci, s tim što je za nulti klaster, što je najbolja vijest u cijelom ovom poslu, već istekao period kućne izolacije od 14 dana i možemo kazati da je taj nulti klaster ugašen i na njegovom primjeru se može dosta toga naučiti - rekao je Radojičić. 

Pres-konferencija Štaba za vanredne situacije. Avaz

- Narednih sedam dana cijenimo da je kritično zato što je to period u kojem će za ovaj najveći klaster isteći 14 dana, za njihove prve kontakte i gdje bismo, ako ne bude nekog dramatičnog širenja iz ovog ili nekih drugih klastera, imali smanjenje. Još nismo dostigli granicu ili vrhunac, još to raste u Banjoj Luci, da ne bude pogrešnih shvatanja, i u RS, jako raste, ali cijenimo da će narednih sedam dana biti kritično za razvoj ovog i drugih klastera - rekao je Radojičić.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.