KORONAVIRUS Ne poštuju svi građani preporuke

U Hrvatskoj ukupno zaraženo 206, novooboljelih 78

U samoizolaciju moraju ići oni koji su kontakti oboljelih ili oni koji dolaze iz zemalja u kojima je zaraza

Avaz.ba

Nacionalni štab Civilne zaštite

Foto: Screenschot


U Hrvatskoj je od koronavirusa oboljelo 206 ljudi, odnosno 78 više u posljednja 24 sata, izjavio je ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš. 

Ranije danas je saopćeno da je ukupno 168 zaraženih u Hrvatskoj. 

Beroš je istakao da u samoizolaciju moraju ići oni koji su kontakti oboljelih ili oni koji dolaze iz zemalja u kojima je zaraza, prenose hrvatski mediji.

- Postoje građani koji ne poštuju preporuke, to je nešto što nije dobro i neće pomoći. Ponavljam svima da poštuju preporuke. Poželjno je boraviti vani, ali ne u bliskom kontaktu - rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite. 

  • Vili Beroš

    Vili Beroš

    Foto: Screenschot


Direktor Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je da je dobra vijest da nema novih pacijenata na respiratoru, iako ima novih kandidata, te ponovila da sve mjere opreza treba shvatiti ozbiljno.

Šef Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske Krunoslav Capak rekao je će od građana i njihovog ponašanja zavisiti koliko će biti oboljelih.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović istakao je da su inspektori danas zatvorili osam ili šest kafića što smatra da je nečuveno. 

NA VRH

Podijeli članak na