BIH

Ko je peti potvrđeni slučaj koronavirusa u Bihaću?

Kod njega za sada nema težih simptoma bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji

Saznali smo ko je peti potvrđeni slučaj koronavirusa u Bihaću. Ilustracija

Avaz.ba

23.3.2020

Otac već hospitaliziranog pacijenta u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" peti je pozitivni slučaj na koronavirus u gradu Bihaću.

- Od četiri jutros poslana nalaza u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, pozitivan je bio samo uzorak uzet od oca pacijenta koji je već nekoliko dana hospitaliziran na Odjelu za infektivne bolesti. Kod njega za sada nema težih simptoma bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji - saopćio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.


Mlađi muškarac u teškom stanju

Dodao je kako je mlađi muškarac, koji radi posao taksiste, i dalje u teškom stanju.

- U teškom je stanju, ali trenutno stabilan, odnosno nema pogoršanja njegove kliničke slike. Smješten je u izolatoriju Infektivnog odjela i pod stalnim je nadzorom našeg ljekarskog tima. Nadam se da smo s njegovim ocem zatvorili taj klaster s obzirom na to da su ostali testirani kontakti bili negativni - kazao je Havić.


Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH bio je u Bihaću prije dva dana. Ilustracija

Još dvije osobe pozitivne na koronavirus sa područja grada Bihaća su u kućnoj samoizolaciji, s blažim simptomima bolesti.

Prije dva dana, desio se i prvi smrtni slučaj - sedamdesetsedmogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila hronični srčani bolesnik.

Istaknuto je i kako je nalaz migranta, koji je jučer preminuo u Prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši, bio negativan. Ovim je potvrđeno da osoba nije bila zaražena koronavirusom pa će uzroci smrti državljanina Alžira biti utvrđeni naknadnom obdukcijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.