KORONAVIRUS Preventivni sastanak

Gradonačelnik Trebinja razgovarao s predstavnicima poslovnih banaka

Kada je riječ o otplati rata kredita, predstavnici banaka rekli su Ćuriću da ona fizička lica koja redovno primaju plaće nemaju potrebu da se obraćaju bankama

P. M. / Avaz.ba
24.03.2020 16:38

Trebinje

Foto: Arhiv

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je s predstavnicima poslovnih banaka s područja grada Trebinja, kako bi se pronašlo rješenje za isplatu penzija penzionerima starijim od 65 godina, ako zabrana njihovog kretanja potraje duže od predviđenog roka. 

Prema riječima gradonačelnika Ćurića, s predstavnicima banaka razgovaralo se o martovskoj penziji, koja treba biti isplaćena u aprilu, ali i otplatama rata kredita od fizičkih lica.

- Ovo je preventivni sastanak da, ukoliko se produži zabrana kretanja licima starijim od 65 godina, naši sugrađani iz te kategorije ne bi došli u situaciju da ne mogu da podignu svoje penzije - istakao je Ćurić i dodao da je dogovoreno da banke svoj prijedlog dostave do kraja marta, kako bi pravovremeno mogli  reagirati.

  • Trebinje
    Trebinje Foto: P. Mucović

Kada je riječ o otplati rata kredita, predstvnici banaka su rekli Ćuriću da ona fizička lica koja redovno primaju plate nemaju potrebu da se obraćaju bankama.

- Oni koji su, uslijed pandemije novog koronavirusa, ostali bez redovne plate, mogu da se obrate banci kako bi dogovorili zajedničko rješenje na obostrano zadovoljstvo - naglasio je Ćurić. 

Više o koronavirusu čitajte na linku:

https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.

Komentari

NA VRH