ODLUKE

Studentski centar u Banjoj Luci postaje karantin za oboljele od koronavirusa

Objekt će osiguravati policija

U obilasku Studentskog centra. RTRS

Srna

25.3.2020

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović posjetili su Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjoj Luci.

Paviljoni jedan i dva ovog centra određeni su kao karantin za osobe pozitivne na koronavirus.


U obilasku Studentskog centra. RTRS

Šeranić je rekao da će Studentski centar danas u potpunosti biti spreman za smještaj lica koja su pozitivna na koronavirus, ali kojima nije potrebno liječenje, odnosno oni koji nemaju simptome bolesti. 

- Oni kojima je potrebno liječenje bit će smješteni u prostoru stare hirurgije u centru grada - rekao je on. 

Šeranić je naveo da će osobe koje budu smještene u ovom objektu imati kompletan zdravstveni nadzor, a objekt će osiguravati policija.

- Ovdje će biti smještena lica koja gravitiraju u Banjoj Luci, njih 111, a ostali u đački dom u Bijeljini. U pitanju su, za sada, tri osobe - rekao je ministar zdravlja RS.

U obilasku Studentskog centra. RTRS

Šeranić je pojasnio da je ovaj centar izabran za karantin prvenstveno zbog jednostavnog sistema organiziranja ishrane, jer posjeduje menzu.

On je naglasio da je ovaj način postupanja preduzet zbog toga što se osobe koja su u kućnoj izolaciji nisu pridržavale te mjere.

- Mještani koji žive u okolini nemaju razloga za brigu jer licima koja će biti smještena u paviljonima neće biti dozvoljeno kretanje - poručio je Šeranić.

Sve o borbi protiv pandemije koronavirusa čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.