NEODGOVORNOST

Troje privedeno zbog kršenja karantina u RS

Sinoć su u Banjoj Luci uhapšeni M. B. iz Teslića i T. R. iz Ugljevika, za koje je utvrđeno da ne poštuju naložene mjere o karantinu i samoizolaciji

Policajci uhapsili tri osobe. Ilustracija

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

25.3.2020

U posljednja 24 sata pripadnici MUP-a RS priveli su tri osobe zbog kršenja karantina i izolacije, dok je 48 kažnjeno zbog kršenja policijskog sata, od 20 do pet ujutro. 

Sinoć su u Banjoj Luci uhapšeni M. B. iz Teslića i T. R. iz Ugljevika za koje je utvrđeno da ne poštuju naložene mjere o karantinu i samoizolaciji. Oni su, prilikom kontrole, u 20:45 sati zaustavljeni u ulici Anđe Knežević u automobilu Chevrolet. Tom prilikom je utvrđeno da im je Federalna uprava za inspekcijske poslove izdala rješenje o izolaciji, koje nisu poštovali, nakon čega su uhapšeni. O slučaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je cijeli slučaj kvalificiralo kao krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.


MUP RS. Ilustracija

U Trebinju je priveden H. S. iz tog grada, nakon što je policiji prijavljeno da se kretao po gradu i boravio u poslovnici "UniCredit banke", iako je imao rješenje o 14-dnevnoj izolaciji.

- Utvrđeno je da je osumnjičeni 17. i 18. marta prelazio granicu između BiH i Hrvatske, iako mu je 16. marta Federalna uprava za inspekcijske poslove izdala rješenje kojim se stavlja pod zdravstveni nadzor i kojim mu se zabranjuje kretanje i napuštanje mjesta boravišta na 14 dana - saopćio je MUP RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.