SARAJEVO Prisustvuju premijer Novalić i zamjenici

Počela redovna sjednica Vlade Federacije BiH

Ostali učestvuju putem videolinka

Fena

Redovna 216. sjednica Vlade FBiH

Foto: FENA


Redovna 216. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu.

Sjednici prisustvuje federalni premijer Fadil Novalić te zamjenici premijera FBiH, dok ostali članovi Federalne vlade u radu sjednice učestvuju putem videolinka, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prema utvrđenom dnevnom redu sjednice, Vlada će razmatrati Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Vlade na Skupštini Privrednog društva "Autoceste Federacije BiH" te Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Vlade na Skupštini Privrednog društva "Pretis" Vogošća.

  • Redovna 216. sjednica Vlade FBiH

    Redovna 216. sjednica Vlade FBiH

    Foto: FENA


Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o dvanaestoj emisiji obveznica FBiH za izmirenje obaveza po osnovu verificiranih računa stare devizne štednje.

Vlada danas razmatra i Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve za 2020. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade te Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju posebnog doprinosa za zdravstveno osiguranje zaposlenika na radu u inozemstvu.

Također, bit će razmatrana i Informacija o pokretanju inicijative za zaduženje kod Svjetske banke za finansiranje-hitne podrške kao odgovor na Covid-19 u Bosni Hercegovini.

Kao jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog zaključka u vezi s načinom rada u federalnim organima uprave, federalnim upravnim organizacijama, stručnim i drugim službama Vlade FBiH koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (Covid-19).

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na