BIH

"BH Pošta": Važna obavijest

Prijem i dostava pošiljki brze pošte BH POSTEXPRESS obavljaju se radnim danima i subotom na području Federacije BiH

Važna obavijest stiže iz "BH Pošte". Ilustracija

Avaz.ba

26.3.2020

Povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH te u skladu sa prethodnim obavještenjima o skraćenom radnom vremenu poštanskih jedinica, iz "BH Pošte" obavještavaju korisnike da može doći do kašnjenja u preuzimanju i dostavi pošiljki brze pošte.

- Prijem i dostava pošiljki brze pošte BH POSTEXPRESS obavljaju se radnim danima i subotom na području Federacije BiH, odnosno na dostavnom području "BH Pošte" d.o.o. Sarajevo i "Hrvatske pošte" Mostar. Prijem i dostava pošiljki radnim danima vrši se u skladu s radnim vremenom dostavne pošte. Prijem i dostava pošiljki subotom vrši se redovno iako poštanske jedinice trenutno subotom ne rade - saopćili su iz ovog preduzeća.

Dalje navode da se na dostavnom području "Pošta Srpske" prijem i dostava pošiljki na adrese korisnika, počevši od 28. marta 2020. godine, neće vršiti subotom.

- Za pošiljke primljene za područje "Pošta Srpske", subota će se tretirati kao neradni dan. S tim u vezi, došlo je do izmjene standarda uručenja pošiljki brze pošte na području "Pošta Srpske", što znači da će pošiljke preuzete petkom s rokom uručenja D+1 biti na dostavi ponedjeljkom - kazali su.

Ističu da će se preuzimanje pošiljki brze pošte koje bi se, u pravilu, vršilo subotom na području "Pošta Srpske", vršiti ponedjeljkom.

- Pošiljke BH POSTEXPRESS preuzete subotom na području "BH Pošte" redovno se otpremaju prema "Poštama Srpske" te su na dostavi u ponedjeljak, odnosno u utorak u zavisnosti od standarda uručenja odredišne pošte - navode iz "BH Pošte".

S obzirom na određeni broj osoba u izolaciji, napominju da može doći do kašnjenja/nemogućnosti uručenja pošiljki.

Za sva pitanja i pojašnjenja na raspolaganju je Odsjek za podršku korisnicima – call centar "BH Pošte” u periodu od 7:30 do 16 sati radnim danima i subotom od 7:30 do 13:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.