NA LICU MJESTA

Ministri Radončić i Božinović riješili problem: Kolona kamiona iščezla na bh. strani

Kamiona jutros nema i ulazak iz BiH u Hrvatsku odvija se normalno

Sa lica mjesta. B. Grgić

Piše: B. G. / Avaz.ba

27.3.2020

Kilometarske kolone kamiona koje su prethodnih dana bile svakodnevica na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u Hrvatsku, prema jutrošnjoj situaciji, stvar su prošlosti. 

Kamiona jutros nema i odvija ulazak iz BiH u Hrvatsku odvija se normalno. Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, sve se odvija u najboljem redu. 


Radončić i Božinović: Ključni razgovori. Avaz

Poboljšanje situacije uslijedilo je nakon razgovara Fahrudina Radončića, ministra sigurnosti BiH, i Vojina Mitrovića, ministra saobraćaja i komunikacija BiH, s ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem.  

Nedugo nakon ovog sastanka, uslijedila je i direktna komunikacija ministra Radončića i Davora Božinovića, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, koji su dali podršku operativnim štabovima na samim granicama. Ključna je odluka zvaničnog Zagreba da ubrza režim kontrole i propuštanja vozila, za šta je Radončić intervenirao kod Božinovića.

Kamioni čekaju na ulaz u BiH. B. Grgić

Podsjetimo, kamioni su danima stvarali kilometarsku kolonu. Neki su i po 48 sati bili zarobljeni u kabinama bez mogućnosti normalnog obavljanja fizioloških potreba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.