PORUKE

Smajić: Najgori scenarij bio bi da zaražene smatramo neprijateljima

Virus ne bira. Sutra možemo biti mi sami pogođeni ili neko od naših najmilijih, poručio je Smajić

Smajić: Oboljela sugrađanka zbrinuta na najbolji mogući način. Fena

Avaz.ba / Fena

27.3.2020

Pojava infekcije koronavirusom u Vogošći nije razlog za paniku, poručuje općinski načelnik Edin Smajić naglašavajući da su nadležni blagovremeno odgovorili zadatku. Prvi slučaj zaraze u Vogošći pojavio se jučer, a Općinski štab civilne zaštite na vanrednoj sjednici donio je odluku da se cijela zgrada u kojoj stanuje zaražena osoba, stavi u izolaciju. 

- Svi komentari koje dobivamo, govore da shvatate da je to u najboljem interesu svih Vogošćana, pa i naše oboljele sugrađanke, koja je zbrinuta na najbolji mogući način i imamo informaciju da se sinoć, nakon ljekarske intervencije, osjećala bolje - naveo je Smajić. 


Smajić: Ponosan na svoju zajednicu. Avaz

Kaže da je ponosan na svoju zajednicu, koja pokazuje visok stepen odgovornosti i poštuje preporuke struke, ali i na pojedince i organizacije koje se stavljaju na raspolaganje Civilnoj zaštiti u svim segmentima.


- Najgori mogući scenarij bio bi da zaražene počnemo smatrati neprijateljima zbog bolesti od koje boluju. Ne, oni nisu naši neprijatelji. I zato ćemo učiniti sve da im pomognemo da se oporave, a da vrijeme liječenja bude što manje traumatično za njih. Virus ne bira. Sutra možemo biti mi sami pogođeni ili neko od naših najmilijih – rekao je Smajić, saopćeno je iz Općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.