ODLUKE

Studentski centar na Palama postaje karantin: Studenti pozvani da iznesu stvari

Izvršena dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija, posteljina oprana

Studentski centar Pale. Facebook

Srna

29.3.2020

Korisnici usluga Studentskog centra Pale od 31. marta do 2. aprila moći će preuzeti lične stvari iz studentskih domova.

Studentski centar Pale preporučio je studentima koji su boravili na područjima gdje ima zaraženih koronavirusom da, zbog njihove i sigurnosti ostalih, ne dolaze po lične stvari.

Stvari u utorak, 31. marta, mogu preuzeti studenti koji borave na prvom i drugom spratu oba objekta, a u srijedu, 1. aprila, oni koji su na trećem i četvrtom spratu, objavljeno je na zvaničnoj stranici Studentskog centra.


Studenti će stvari s petog i šestog sprata oba objekta Studentskog centra moći preuzeti u četvrtak, 2. aprila. 

- Obavezno je nošenje maski za lice i rukavica. Prilikom ulaska u dom vršit će se dezinfekcija obuće. Ulazak će se vršiti u kontroliranom broju, uz poštovanje razmaka od dva metra i ograničeno vrijeme - navedeno je u saopćenju. 

Preuzimanje stvari iz Studentskog centra vrši se u skladu s odlukom Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i informaciono društvo Republike Srpske.


Preuzimanje ličnih stvari vršit će se od 9 do 16 sati. Lične stvari studenata koji ne budu u mogućnosti da dođu u predviđenim terminima bit će spakovane i sigurno uskladištene. 

Direktor Studentskog centra Pale Damjan Škipina rekao je za Srnu da su domovi od 14. marta prazni, da je izvršena dezinfekcija, dezinsekcija, deritizacija, te da je posteljina oprana.

Škipina je napomenuo da na Palama nema zabilježenih slučajeva zaraze, kao i da ne bi volio da domovi postanu karantin u koji bi se smještale osobe zaražene koronavirusom ili osobe u kućnoj izolaciji, već da bi to trebalo biti posljednja opcija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.