SARAJEVO

Hadžiabdić: U protekla 24 sata izdato 35 naloga zbog kršenja zabrane kretanja

Od samog početka izdato oko 300 naloga

Mirza Hadžiabdić. Arhiv

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

31.3.2020

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić pojasnio je još jednom rad i djelovanje policijskih službenika MUP-a KS, dok su na snazi mjere uvedene na području cijele Federacije BiH zbog pandemije koronavirusa.

Kazao je da svakodnevno dobiva upite građana te naglasio da je imao potrebu odgovoriti na nekoliko od njih.

Jedno pitanje odnosilo se na to hoće li kazne koje su izrečene zbog nepoštivanja policijskog sata i one koji su kažnjeni, a mlađi su od 18 i stariji od 65 godina, plaćati u punom iznosu ili će se kazna umanjiti za 50 posto ako bude plaćena u roku od 8 dana 

- Shodno važećem Zakonu o prekršajima u Federaciji BiH, članu 23. stav 2 u vezi s članom 57. istog zakona, osobe koje prihvate odgovornost i u roku od 8 dana plate novčanu kaznu koja im je izrečena oslobađaju se 50 posto iznosa novčane kazne. Dakle, ovo se odnosi i na sve kazne, računajući i one koje su izrekli policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, a koje se odnose na kršenje zabrane kretanja - kazao je Hadžiabdić.


Mirza Hadžiabdić. Arhiv

Otkrio je i koliko je dosad izdato prekršajnih naloga zbog kršenja odredbi koje su na snazi.

- U posljednja 24 sata izdato je 35 naloga zbog kršenja zabrane kretanja od 20 do 5 sati, a od momenta kada je uvedena zabrana kretanja, od 22. marta, oko 300 prekršajnih naloga su izdali policijski službenici licima koja su zatečna da krše zabranu kretanja, a pritom nemaju odobrenje - pojasnio je Hadžiabdić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.