DOBRE VIJESTI

Ljekari i medicinsko osoblje iz instituta "Bayer" iz Tuzle nisu u životnoj opasnosti

Jedan broj testiranog medicinskog i tehničkog osoblja ovog Instituta koji nisu pozitivni na korona virus nalaze se u kućnoj izolaciji

Izolatorij je na Infektivnoj klinici. Avaz

Piše: E.D.A.

31.3.2020

Prema nezvaničnim informacijama, ljekari i medicinsko osoblje zaraženi koronavirusom iz Medicinskog instituta „Bayer“, koji se nalaze u izolatorijumu na Klinici za infektivne bolesti UKC-a Tuzla, ne nalaze se u životnoj opasnosti.

Jedan od ljekara (E. J.) je sa blažom slikom upale pluća koja je nastala kao posljedica zaraze i već od jučer se bolje osjeća, dok drugi ljekari i medicinsko osoblje smješteni na Klinici za infektivne bolesti, iako su pozitivni na korona virus, nemaju izraženih simptoma bolesti .

Drugi ljekar sa Medicinskog instituta „Bayer“, a koji, također, ima upalu pluća liječi se na odjeljenju Medicinskog instituta, dva puta je testiran i nije pozitivan na korona virus, već je upalu pluća dobio ranije. .

Inače, ljekari i medicinsko osoblje koji se nalaze u izolaciji u prostoru Medicinskog instituta „Bayer“ koji su pozitivni na korona virus su, prema informacijama nekih od njih, bez izraženih simptoma bolesti.

Također,  jedan broj testiranog medicinskog i tehničkog osoblja ovog Instituta koji nisu pozitivni na korona virus nalaze se u kućnoj izolaciji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.