NA LICU MJESTA

Reporter "Avaza" sa patrolom u policijskom satu: Puste ulice Goražda, kreće se samo ko mora

Od kako je uvedena mjera policijskog sata zabilježeno samo sedam slučaja nepoštivanja mjera

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

31.3.2020

Pripadnici MUP-a BPK Goražde danonoćno kontroliraju poštivanje naredbi Federalnog i Štaba CZ BPK.  

Naš reporter večeras je bio sa patrolom Policijske stanice Goražde. Od 20 sati, kada na snagu stupa policijski sat, ulice su puste, a pripadnici policije kontrolirali su nekoliko osoba od kojih je svaka imala odobrenje za kretanje, zbog radnih ili obaveza prema nekoj od službi zaštite i spašavanja.

- Policijski službenici Uprave policije Goražde, pored svojih redovnih aktivnosti, postupaju po naredbama federalnog i kantonalnog štaba CZ. Jedna od naredbi je i poštivanje policijskog sata. Kao što vidite izašli smo na lice mjesta da se uvjerimo da li građani to poštuju. Uglavnom poštuju. Do sada je zabilježeno samo sedam slučajeva nepoštivanje ove mjere policijskog sata i izrečeno je sedam prekršajnih naloga. Što se tiče drugih mjera, poput mjere samoizolacije, svakodnevno naši policijski službenici obilaze ljud ekoji imaju izdata rješenja od nadležnih inspekcija tako da građani poštuju i ta rješenja. Bio je samo jedan slučaj pisanja prekršajnog naloga za lice koje ne poštuje ovu mjeru – kazao nam je Senad Hodović, zamjenik komandira PS Goražde.


Policija na terenu - Avaz
Policajci na punktu - Avaz
Obilaze i osobe u samoizolaciji - Avaz
I policajci koriste zaštitne maske - Avaz
Kontrola vozila - Avaz
+1

Pripadnici MUP-a BPK Goražde tokom stanja nesreće, proglašenog na području FBiH, rade maksimalnim kapacitetima. Uz sve redovne poslove, patrole policije dnevno posjete oko 70 adresa na kojima se nalaze osobe kojima su naložene mjere samoizolacije, a svoj radni dan nastavljaju i iza 20 sati, kontrolom poštivanja policijskog sata kako u samom gradu, tako i u prigradskim naseljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.