PANDEMIJA

Policija u kontroli poštivanja mjera samoizolacije

Određene osobe s našeg područja, kojima su izdata rješenja nadležnih sanitarnih inspektora, smještene su u kućnu izolaciju

MUP BPK. Avaz

Piše: Al. B . / Avaz.ba

17.3.2020

Poštuju li se mjere kućne izolacije, propisane rješenjima sanitarnih inspektora, od danas će u BPK Goražde provjeravati službenici policije MUP-a BPK.  

- Određene osobe s našeg područja, kojima su izdata rješenja nadležnih sanitarnih inspektora, smještene su u kućnu izolaciju, a službenicima Uprave policije MUP-a BPK Goražde danas su izdate određene upute da se te osobe obiđu na njihovim adresama kako bi se uvjerili da li se poštuju izdata rješenja. Prema informacijama kojima mi raspolažemo, na našem području je izdato oko 20 rješenja u kojima je odlučeno da te osobe budu u 14-dnevnoj izolaciji. Ukoliko se desi da ta lica krše provedbu mjera kućne izolacije, o svemu će se sačiniti policijski izvještaj, službene zabilješke, koje će se blagovremeno dostaviti inspekcijama - kazao je Amel Džebo iz PU Goražde.

Iz policije su apelirali na građane da se ponašaju odgovorno te su podsjetili da se sve osobe na koje se sumnja da krše mjere samoizolacije, mogu prijaviti na brojeve 038 221 125 i 122 .



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.