PANDEMIJA

Lažne informacije o broju zaraženih na Palama

U objavama na društvenim mrežama piše da su na Palama 23 osobe pozitivne na virus korona, što iz Općinskog štaba za vanredne situacije demantuju

Pale: Ne nasjedati na neistine. Arhiv "Avaza"

Avaz.ba / Srna

1.4.2020

Iz općine Pale pozivaju građane da ne nasjedaju na neistinite, uzbunjujuće poruke koje su se pojavile na društvenim mrežama o broju zaraženih koronavirusom na području ove općine, kojim se  širi panika  među stanovništvom.

U objavama na društvenim mrežama piše da su na Palama 23 osobe pozitivne na virus korona, što iz Općinskog štaba za vanredne situacije  demantuju  te podsjećaju da se zvanične informacije nalaze na internet stranici općine Pale - http://www.pale.rs.ba/.

- Širenje ovakvih i sličnih dezinformacija koje izazivaju i šire paniku među stanovništvom zakonski je strogo kažnjivo. Apelujemo da građani vjeruju samo zvaničnim izvorima informacija u vezi sa epidemiološkom situacijom na području Pala - navodi se u saopćenju.


Na području općine Pale pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 93 osobe. Arhiv

Štab za vanredne situacije opštine Pale jutros je objavio zvanično saopćenje u kojem se navodi da su na Palama evidentirana dva slučaja zaraze virusom korona, kao i da se sprovode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, uključujući i testiranja osoba koje su bile u najbližem kontaktu sa zaraženima.

Na području općine Pale pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 93 osobe i to je za sedam osoba više nego juče.

U ovaj broj ulazi i 11 vozača iz međunarodnog transporta, čiji je nadzor drugačiji od onog koji redovno i svakodnevno sprovodi Komunalna policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.