DOBRE VIJESTI

Cijene goriva u BiH i dalje niže nego u Hrvatskoj

Konkretno na današnji dan, 1. aprila, prosječna cijena dizela u Hrvatskoj je za 8 posto viša nego u BiH, dok je cijena benzina viša za oko 3 posto, navodi se u saopćenju

Komitet poziva na neodstupanje od kvalitete goriva. Avaz

Avaz.ba

1.4.2020

Naftni komitet u BiH saopćio je, nakon pisanja nekih medija, da su cijene goriva na benzinskim pumpama u BiH niže nego u Hrvatskoj.

- Konkretno na današnji dan, 1. aprila, prosječna cijena dizela u Hrvatskoj je za 8 posto viša nego u BiH, dok je cijena benzina viša za oko 3 posto - navodi se u saopćenju.

Također, Naftni komitet u BiH poziva na odgovorno ponašanje i neodstupanje od kvalitete goriva koje se stavlja u promet, što je u interesu građana i potrošača.  

Uloženi napori da se osigura nesmetano snabdijevanje tržišta. Avaz

- Važno je istaći da su članice Komiteta, koje zapošljavaju oko tri hiljade ljudi, uložile velike napore da bi osigurale neometano snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine, u veoma izazovnim uslovima osigurale uslugu na benzinskoj stanici svim subjektima, kako građanima, tako i službama, institucijama i organima koje se bave upravljanjem krizom izazvanom pandemijom, te u cijelom tom procesu zaštitile svoje zaposlenike koji su najizloženiji u trenutnoj situaciji – prodavače na benzinskim stanicama - navodi Naftni komitet u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.