GOVORE ZA AVAZ Sedam rudnika Koncerna "Elektroprivrede BiH"

Samo da oni budu dobro: Sinan Husić o stanju rudara

Imamo stalni kontakt, sve pratimo. Prema svim izvještajima, koje dobivamo tri puta dnevno, svi se pridržavaju uputa i mjera, kaže Husić

M.Aš. / Avaz.ba

Rudnik Zenica: Rudari se pridržavaju uputa

Foto: Arhiv


Stanje u sedam rudnika Koncerna "Elektroprivrede BiH" je pod kontrolom i za sada, na svu sreću, nema zaraženih rudara koronavirusom, potvrdio je za "Avaz" Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara Federacije.

 - Imamo stalni kontakt, sve pratimo. Prema svim izvještajima koje dobivamo tri puta dnevno, svi se pridržavaju uputa i mjera. Može se reći da je u pitanju jedan ozbiljan nivo. Svima je u interesu da se ova situacija prevaziđe - kaže Husić.

  • Husić: Sve se prati

    Husić: Sve se prati

    Foto: Arhiv


Husić kaže da je najvažnije da su svi rudari dobro, da nema zaraženih.

- Svi su rudari odgovorni i svi se pridržavaju mjera. Imamo, istina, određenih rudara koji su u izolaciji, ali niko nije zaražen. To se sve prati. Ne smijemo se igrati tim stvarima, 11.800 ljudi je u pitanju, svaki vid neozbiljnosti odveo bi nas u nezavidan položaj – kaže Husić.

Prema njegovim riječima, članovi Sindikata uskoro će posjetiti i rudare Stara jame u Zenici.

 - Bili smo 11. marta u posjeti rudarima Kaknja. Idemo dalje, moramo obići sve pogone. Atmosfera je, za sada, dobra i svi se trude da se ovo što prije okonča – kaže Husić.

 

NA VRH

Podijeli članak na