KORONAVIRUS

Đajić: Jedan ljekar iz banjalučke bolnice priključen na respirator

Još je nekoliko zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus, potvrdio je Đajić

Đajić: Zaštita zdravstvenih radnika je prioritet. Arhiv

Avaz.ba / Fena

3.4.2020

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjoj Luci Vlado Đajić potvrdio je danas da je jedan doktor iz te zdravstvene ustanove koji je zaražen koronavirusom, priključen na respirator.


Svi su testirani

- Nažalost, imamo jednog našeg ljekara, koji radi u UKC-u, na respiratoru – rekao je Đajić i dodao da je još nekoliko zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus.

Dodao je da su sve osobe s kojima su kontaktirali, njihove radne kolege, testirane i svi oni koji su pozitivni su u karantinu, u bolnici ili objektima predviđenim za smještaj tih osoba.


U krugu stare Hirurgije UKC-a RS na raspolaganju će imati 400 kreveta. Arhiv

Zaštita zdravstvenih radnika, koji su u ovom trenutku najugroženija profesija, sada je, kaže, prioritet kako bi mogli da pruže neophodnu uslugu pacijentima.

Tvrdi da su zdravstveni radnici UKC-a dovoljno zaštićeni te da su svi infektolozi, koji su najviše izloženi, negativni na koronavirus.


Adaptacija i uređenje prostorija

Đajić je danas s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom obišao objekte na lokaciji stare Hirurgije u Banjoj Luci, gdje su u toku završni radovi radi adaptacije i uređenja prostorija namijenjenih isključivo za liječenje i zbrinjavanje pacijenata oboljelih od COVID-19.

Po završetku radova u krugu stare Hirurgije, UKC RS će imati na raspolaganju 400 kreveta, dvije operacione sale i mogućnost priključka na skoro 50 respiratora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.