SARAJEVO

Ministar Radončić posjetio Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš": Spremni primiti najteže korona pacijente

Izolatoriji spremni za najveći talas korona pacijenata

Piše: Avaz.ba

5.4.2020

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić obišao je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje se uvjerio da je ova zdravstvena ustanova spremna za liječenje najtežih korona pacijenata. 

Direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić rekao je da je ova bolnica spremna da sa 400 svojih potencijalnih kreveta prihvati najteže bolesnike i od koronavirusa, ali i druge. Ljekari i osoblje su spremni i na taj eventualni scenarij i straha nema. Procedure se u bolnici već provode kao da je takvo stanje, ali, srećom, još nema takvih pacijenata. 

Ministar Radončić u posjeti Općoj bolnici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ministar Radončić istakao je da je ohrabren ovakvim stavom i blagovremenim pripremama ove ustanove i svih ljekara i medicinskog i drugog osoblja. Ovo je naročito važno u situaciji kada se bilježe slučajevi da pojedini ljekari u Kantonu Sarajevo bježe od kontakata s oboljelima, zbog čega je i zatražio kadrovske promjene u Domovima zdravlja u glavnom gradu BiH.

Ministar Radončić, osim trijažnog centra, opremljenog dezinfekcionim tunelom, u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" posjetio je i odjeljenja pedijatrije, ginekologije, hirurgije, dijagnosticki centar sa CT aparatom, skladišta sa zalihama...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.