EKSKLUZIVNO Haris Bjeloglavić i njegov otac pod medicinskim nadzorom

Inficirani otac i sin u izolatoriju: Pobijedit ćemo koronavirus

Zeničanin bio u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom u Centru za srce u Tuzli

D. Pašalić / Avaz.ba
06.04.2020 16:21

Haris sa ocem u izolatoriju zeničke bolnice

Foto: Avaz

Zeničanin Haris Bjeloglavić, koji je bio u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom u Centru za srce u Tuzli, od 31. marta, kada su mu saopćili da je pozitivan na koronavirus, pod medicinskim je nadzorom kako bi što prije pobijedio infekciju.

Dani u bolnici

U razgovoru za “Dnevni avaz”, iz izolatorija Kantonalne bolnice Zenica, s Odjela za infektologiju, odlučio je ispričati kako se osjeća, kako provodi dane u bolnici, ali i kolika su, zapravo, podrška on i otac jedan drugome.

Kada je pomislio da mu u ovim trenucima ne može doći nijedna druga loša vijest, nažalost, saznao je kako je i njegov 61-godišnji otac zaražen.

- Iskreno, strahovao sam da je cijela moja porodica zaražena, jer sam bio u kontaktu s njima dok nisam znao da sam inficiran virusom. Iskreno, bio je to dodatni šok na onaj raniji, kada je meni rečeno da sam pozitivan - govori on.

  • Bjeloglavić: Strahovao sam da je cijela moja porodica zaražena
    Bjeloglavić: Strahovao sam da je cijela moja porodica zaražena Foto: Avaz

Najprije je boravio u izolatoriju stacionara Kantonalne bolnice Zenica da bi u petak uslijedio premještaj na Odjel za infektivne bolesti, gdje se nalazi njegov otac.

- Uvjeti su, zaista, odlični. Sve je uredno i čisto, a osoblje je maksimalno prijatno. Konstantno nas obilaze i vade nalaze - govori on.

Ne krije da je susret s ocem, inače stopostotnim ratnim vojnim invalidom, bio itekako emotivan, posebno zato što je koronavirus još svima nepoznanica pa su sada tu jedan uz drugoga da se zajedno izbore s bolešću.

- Kada smo se vidjeli, bilo nam je drago, sreći nigdje kraja. Lakše je odmah obojici. Zajedno smo jači, a lakše je i ostatku porodice - govori Bjeloglavić.

Ističe da su imali groznicu i temperaturu, ali ona je, srećom, iza njih. Dane u bolnici provode razgovarajući s ostatkom porodice, što im, ističe, također mnogo znači. Ne krije da trenutno imaju samo jednu želju.

Testirani su Bjeloglavićeva majka i supruga, ali su nalazi, srećom, negativni.

Naša želja

- Naša želja je da što prije izađemo iz izolacije, da pobijedimo koronavirus i, uz Božiju pomoć, dođemo kući oporavljeni - zaključuje Bjeloglavić.

Terapija protiv korone

- Što se terapije tiče, meni je nastavljena terapija koju sam primao poslije operacije. Ostalo dobijemo po potrebi - otkriva Bjeloglavić.

Komentari

NA VRH