SARAJEVO

Nije bio na adresi pa ga uhapsili na biciklu

Neodgovornom građaninu određena mjera prinudne izolacije u objektu Studentskog doma na Bjelavama

Neodgovorni pojedinac uhapšen u Novom Sarajevu. Ilustracija

Avaz.ba

6.4.2020

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nastavili su i tokom današnjeg dana aktivnosti radi provjere poštivanja mjera izolacije, izrečenih od nadležnih inspekcijskih organa.

Tom prilikom, između ostalog, utvrđeno je da osoba Z.G., rođen 1971. godine, sa prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo, ne poštuje izrečenu mjeru izolacije, jer je provjerom na adresi konstatirano da se na njoj ne nalazi, odnosno da ne stanuje na toj adresi, da bi ga potom na području općine Novo Sarajevo pronašli službenici Treće PU dok je vozio bicikl.

O navedenom su odmah upoznati nadležni inspekcijski i drugi organi, institucije i ustanove te mu je određena mjera prinudne izolacije u objektu Studentskog doma na Bjelavama, a koji je odlukom Vlade Kantona Sarajevo određen objektom u kojem će se vršiti realizacija ove vrste mjere.

Navedena osoba predata je u spomenuti objekt i ostaje pod kontrolom za vrijeme trajanja izrečene mjere izolacije, odnosno za vrijeme koliko mu, eventualno, mjera bude produžena te će odnadležnog inspekcijskog organa biti sankcioniran u skladu sa zakonom.

Službenici Uprave policije MUP-a KS intenzivno će i tokom narednog perioda nastaviti s izvršavanjem poslova i zadataka propisanih zakonom i datih u nadležnost ovom policijskom organu od nadležnih organa i institucija u vezi sa prevencijom širenja pandemije koronavirusa (COVID-19), uz akcent na kontrolu poštivanja izrečenih mjera izolacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.