SARAJEVO

Parlament FBiH nastavlja raditi putem interneta

Sjednici prisustvovalo 55 zastupnika

Sjednica održana u Domu mladih u Sarajevu. Avaz

Piše: E. H. /Avaz.ba

7.4.2020

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH tokom današnje vanredne sjednice izmijenio je i dopunio Poslovnik o radu, kako bi omogućio održavanje sjednica putem interneta i izbjegao zdravstveni rizik, u skladu s aktuelnom situacijom u vezi s koronavirusom.

Sjednica je završena, a održana je u Domu mladih u Sarajevu.  

Predsjedavajući doma Mirsad Zaimović za "Avaz" potvrdio je ovu informaciju, te istakao da je na sjednici prisustvovalo 55 zastupnika.

Zaimović: Već prekosutra možemo zakazati sjednicu. Avaz

- Već prekosutra možemo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, koji je stigao u parlamentarnu proceduru, kao i rebalans budžeta - kazao je Zaimović novinarima prije početka sjednice tog doma.

Naglasio je da izmjene Poslovnika neće pomoći poslodavcima niti zaposlenima, već služe samo kako bi Parlament FBiH brže procesuirao neophodne zakone i propise koje pošalje Vlada FBiH. 

- Parlament FBiH nijednog trenutka nije bio kočnica za donošenje bilo kakvog propisa. Prvi smo parlament koji pravi ovakve izmjene i prvi koji će raditi efikasnije te se prilagoditi novim uslovima - naglasio je Zaimović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.