RADNA POSJETA

Fahrudin Radončić posjetio Federalnu upravu policije

Cilj ove službene posjete je uvid u trenutno opće i zdravstveno stanje uposlenika Federalne uprave policije

Radončić i Korman. Arhiv

Avaz.ba

7.4.2020

Federalnu upravu policije danas je posjetio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić te tom prilikom sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom održao radni sastanak u vezi s novonastalom situacijom kada je u pitanju pandemija virusa Covid-19.   

Cilj ove službene posjete je uvid u trenutno opće i zdravstveno stanje uposlenika Federalne uprave policije, opremljenost te aktivnosti koje provodi Uprava radi sprečavanja i širenja virusa Covid-19 u okolnostima i uvjetima uzrokovanim ovom pandemijom.

Ova posjeta je, također, upriličena radi daljnjeg razvijanja učinkovite saradnje i koordinacije aktivnosti iz djelokruga rada Federalne uprave policije sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine te drugim nadležnim institucijama u državi.


Fahrudin Radončić. Avaz

Tema razgovora bila je i razmjena saznanja o trenutnoj situaciji kada su u pitanju zaraženi i umrli građani Bosne i Hercegovine, aktivnosti koje se provode radi poštivanja i provedbe preporuka zdravstvenih organizacija o preventivnim mjerama te mjerama i naredbama kriznih štabova radi sprečavanja širenja virusa Covid-19.

U konačnici, zaključeno je da je Federalna uprava policije stavila na raspolaganje sve svoje raspoložive ljudske i materijalno-tehničke kapacitete te poduzima sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi sigurnosti, koje, između ostalog, uključuju i zaštitu zdravlja i života građana Bosne i Hercegovine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.