SARAJEVO

Fild s volonterima obilazio stare i ugrožene osobe

Fild je pozvao sve one koji su u mogućnosti, da se pridruže ovoj humanoj akciji Tima volontera OFF-a, a građane da budu odgovorni i ostanu u svojim domovima kako bi spriječili dalje širenje pandemije koronavirusa

Avaz.ba

7.4.2020

Fild pozvao sve one koji mogu, da se pridruže akciji. OFF

Britanski ambasador u BiH Metju Fild (Matthew Field) pridružio se danas timu volontera Omladinskog Film Festivala (OFF). Zajedno s njima obišao je četiri lokacije kako bi pomogli starijim i ugroženim osobama u Kantonu Sarajevo. S volonterima je išao na intervencije i dijelio pakete onima kojima je pomoć najpotrebnija.



Potpisao pristupnicu

- Velika nam je čast što smo danas ugostili ambasadora Fild, koji je obišao naš operativni centar i koji podržava naš rad. Potpisao je pristupnicu i mi smo mu dodijelili akreditaciju, a nakon toga je, zajedno s nama, išao na intervencije i razgovarao s građanima, koji su s njim podijelili svoja iskustva iz izolacije. Ovim putem mu, u ime Tima volontera OFF-a, želim zahvaliti na njegovoj ljudskosti i pomoći - izjavio je Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i glavni koordinator Tima volontera.

Spriječiti širenje

Fild je pozvao sve one koji su u mogućnosti, da se pridruže ovoj humanoj akciji Tima volontera OFF-a, a građane da budu odgovorni i ostanu u svojim domovima kako bi spriječili daljnje širenje pandemije koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.