ANGAŽMANI

Kantonalna bolnica Goražde dobila pojačanje

Danas je dio tima "Eurofarm Centra", koji je odmah po izbijanju pandemije svoje resurse u Goraždu stavio na raspolaganje Kantonalnom štabu civilne zaštite

Doktorica Koluder-Ćimić s osobljem. Avaz

A. Bajramović

8.4.2020

Kantonalna bolnica Goražde, koja pred početak širenja koronavirusa nije imala infektologa, zatražila je pomoć od profesorice Nade Koluder-Ćimić, koja će u naredna tri mjeseca, a prema potrebi i duže, biti angažirana u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

Ona je danas posjetila bolnicu te s direktoricom i zdravstvenim osobljem obišla kontejner za trijažu, Trijažni odjel i izolatorij. Istaknula je kako je Kantonalna bolnica Goražde mnogo ozbiljnije i kvalitetnije pripremila svoje kapacitete i od mnogo većih i jačih ustanova.  

Nada Koluder-Ćimić je bivša direktorica Infektivne klinike KCUS-a, a danas je dio tima "Eurofarm Centra", koji je odmah po izbijanju pandemije svoje resurse u Goraždu stavio na raspolaganje Kantonalnom štabu civilne zaštite. 

- Zahvaljujemo premijerki BPK Goražde Aidi Obući i Zavodu zdravstvenog osiguranja BPK koji su nam omogućili angažman profesorice Koluder-Ćimić. Njeno prisustvo i stalna dostupnost prilikom liječenja pacijenata pozitivnih na Covid-19 mnogo nam znače - kazala je direktorica KB Goražde Nermina Kamenica.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.