APELI Traže hitnu reakciju Grada i Kantona za spas privrede

Livanjski privrednici: Pomozite nam ili će nestati 1.500 radnih mjesta

Dani prolaze, a nijedna mjera na nivou Grada Livna i Kantona nije donesena, niti je bilo ko postavio pitanje šta će biti s kompanijama i šta će se dogoditi s radnim mjestima, naveli su

Avaz.ba / Fena

Grad Livno još nije izašao ni sa jednim saopćenjem, odnosno obraćanjem zbog novonastale situacije

Foto: Arhiv


Privrednici u Livnu zbog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa uputili su otvoreno pismo gradskim i kantonalnim vlastima tražeći njihovu hitnu reakciju za spas privrede i očekuju hitnu reakciju i konkretne mjere pomoći privredi. 

Navode da Grad Livno još nije izašao ni sa jednim saopćenjem, odnosno obraćanjem zbog novonastale situacije, dok je Kantonalna vlada tek nedavno donijela budžet, a radnici, firme i privreda trpe, na čekanju su i prepušteni sami sebi. 

  • Privrednici naveli da kantonalna vlast nije poduzela nijednu mjeru za spas privrede

    Privrednici naveli da kantonalna vlast nije poduzela nijednu mjeru za spas privrede

    Foto: Arhiv


- Dani prolaze, a nijedna mjera na nivou Grada Livna i Kantona nije donesena, niti je bilo ko postavio pitanje šta će biti s kompanijama i šta će se dogoditi s radnim mjestima - ističu livanjski privrednici te pitaju predstavnike vlasti koja je njihova svrha ukoliko ne bude realnog sektora.

U pismu poručuju da ne žele prejudicirati negativne stvari te da im nije u interesu u današnje vrijeme zatvarati obrte i firme, međutim, dodaju da ukoliko vlasti nešto ne naprave, ovaj teret sami neće moći iznijeti i doći će do tog najgoreg scenarija u kojem će nestati 1.500 radnih mjesta. 

- U tom slučaju naša radna mjesta i privredu nije uništila pandemija nego isključivo vaš nerad i nebriga - navodi više od 80 privrednika u otvorenom pismu.

Više o temi Livno

TEHNIČKE POTEŠKOĆE
Problemi s online nastavom u Livanjskom kantonu

Više o:

Livno Privrednici
NA VRH

Podijeli članak na