PANDEMIJA

Ćemalović: Prinudni izolatorij u Cazinu trebao bi biti osposobljen u toku dana

Već znate da se skoro 50 naših građana jutros vratilo iz Austrije i da su trenutno u graničnom karantinu, kazala je Ćemalović

Ćemalović: U toku dana prinudni karantin. Fena

Avaz.ba / Fena

9.4.2020

Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) Nermina Ćemalović potvrdila je da će državljani Bosne i Hercegovine koji su trenutno smješteni u karantinu na Graničnom prijelazu Izačić, biti premješteni u prinudni izolatorij u Cazinu, odnosno u svoja mjesta prebivališta širom države.

- Već znate da se skoro 50 naših građana jutros vratilo iz Austrije i da su trenutno u graničnom karantinu. Jednostavno, postupili smo prema naredbi Predsjedništva BiH. Sve su osobe prošle ljekarski pregled, a dostavljeni su im hrana i pokrivači. Vjerovatno ćemo u toku dana osposobiti prinudni karantin u dvorani cazinske Medrese, gdje ćemo smjestiti 17 osoba iz našeg kantona - rekla je ministrica Ćemalović.

Ćemalović: Nalaze se u graničnom karantinu. Fena

Građani iz drugih područja Bosne i Hercegovine bit će transportirani u mjesta iz kojih dolaze.

- Osim 17 građana iz USK, jutros su nam stigli i građani Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Zenice, Goražda, Jajca, Gornjeg Vakufa, Brčkog i Novog Grada. Oni će iz šatora na Graničnom prijelazu Izačić biti izmješteni u svoja mjesta prebivališta - dodala je Ćemalović.

Sportska dvorana Medrese "Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu pripremljena je još prije nekoliko dana kao prostor za prinudnu izolaciju, s kapacitetom od 97 zasebnih jedinica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.