GASE SE KLASTERI

Od koronavirusa oporavljeno 35 osoba

Zabilježeno sedam smrtnih slučajeva u Unsko-sanskom kantonu

Ćemalović: Trenutno hospitalizirano sedam pacijenata. Arhiv

Avaz.ba

27.4.2020

U Unsko-sanskom kantonu od koronavirusa je izliječeno 35 osoba, a u posljednjih nekoliko dana ugašeno je šest od ukupno 19 klastera, izjavila je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović. Prema njenim riječima, u posljednja tri dana u referentni laboratorij u Sarajevu poslano je 236 uzoraka na testiranje, od kojih su pozitivne bile dvije osobe iz Bosanskog Petrovca.

- Ukupno su do sada testirane 1.694 osobe iz našeg kantona, a bilo je 79 pozitivnih na virus. Danas imamo 37 aktivnih slučajeva, dok se 35 građana oporavilo - rekla je Ćemalović, dodajući da je sedam smrtnih slučajeva u ovom kantonu povezano s koronavirusom.

U Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću trenutno je hospitalizirano sedam pacijenata, šest pozitivnih na virus, te jedna osoba pod sumnjom.

- Jedan pacijent je i dalje u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru - rekao je direktor bihaćke bolnice Hajrudin Havić.

Za sutra je najavljeno testiranje na koronavirus 24 osobe koje borave u prihvatnim migracionim centrima na području Bihaća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.